Belépés
Kollagénkiegészítők
... hosszú láncú aminosavláncokat kezdenek el termelni.

A kollagénkiegészítők fogyasztása is jó ötlet, azonban kollagéntermelésünket az alábbi természetes táplálékokkal is növelhetjük: lazac, zöld leveles zöldségek, brokkoli, saláta, zöldbab, citrusfélék, tojás, bogyós gyümölcsök, fokhagyma, avokádó, tökmag, chiamag. A szervezetünk kollagénszükségletét kielégíthetjük csontl...
2024-03-08 21:35:27
A máj ezeket a táplálékokat szereti
... illetve azon enzimek termelődését is segíti, amelyek megtámogatják a méregtelenítő folyamatokat. Sok ilyen vegyületet tartalmaz még a kelbimbó, a káposzta és a kelkáposzta is.

A lazac szintén sokat segíthet a máj egészségének megőrzésében. Omega-3 zsírsavakban, különösen DHA-ban gazdag, amely megakadályozza, hogy magas legyen a koleszterin és a triglicerid szintje, így ...
2024-03-03 20:13:19
A carpalis alagút szindróma tüneteinek csökkentése
... B6-vitamin úgy viselkedik, mint egy remek fájdalomcsillapító azok számára, akik carpalis alagút szindrómában szenvednek. A B6-vitamin gazdag forrásai közé tartoznak a következő táplálékok: banán, lazac, baromfihús, szójabab, csicseriborsó, búzacsíra, spenót.

A B12-vitamin nemcsak a fájdalmat csillapítja, hanem az idegkárosodás mértékét is csökkenti. Érdemes ezért minél ...
2024-02-24 21:48:45
Cinkre is szükségünk van
... érrendszeri betegségek, az anyagcserezavarok, a rákos betegségek és a rosszabb kognitív funkciók kockázataival. D-vitamin-források: tojássárgája, tőkehalmájolaj, zsíros halak, például makréla, lazac, tonhal.

A vas segíti az oxigén szállítását a szövetekbe. A vasraktárak befolyásolják az immunitást, a megismerést és az izomműködést is. Sok vasat tartalmaznak a vörös húso...
2024-02-24 21:39:41
A memóriát fokozza
... bennünket.

A teljes kiőrlésű gabonák is sok tápanyagot tartalmaznak, illetve ezek is csökkentik a gyulladást és így a krónikus betegségek kialakulásának kockázatait is.

A halak mint a lazac, a pisztráng, a makréla és a tonhal szintén sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak, amelynek nagy szerepe van az oxidatív stressz és a gyulladás mérséklésében. Az omega-3 zsír...
2024-02-04 19:53:21
Izomnövelés és állóképesség-fokozás táplálékokkal
... antioxidánsai közreműködnek a memória és az agyi aktivitás fokozásában. Tanulmányok arról számoltak be, hogy a gránátalma leve segíti az izmok helyreállítását is.

A halak - például a lazac - omega-3 zsírsavakban bővelkednek. Számos előnnyel bírnak az egészségre nézve, például segítenek a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség megelőzésében. Minde...
2024-02-04 18:45:42
Vendégváró tekercs
... tésztához:

500 g liszt
3 dl tej
2 tojás
olaj


A töltelékhez:

200 g tehéntúró
100 g sajt
100 g tejföl
150 g sonka
100 g füstölt lazac (kihagyható)
4 saláta levél

Elkészítése:

A tojásokat felverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, megsózzuk és lassan beleszitáljuk
a lisztet, majd a töb...
2023-12-21 11:27:10
A csontritkulás megelőzhető, de fel is gyorsítható
... magnéziumhiányban szenvedünk, gyakoriak lehetnek az izomgörcsök, de még szívizomgörcs is kialakulhat.

D-vitaminban gazdag táplálékok: tejtermékek, tej, joghurt, sajt, halak, például lazac, tonhal, makréla, szardínia. A szardíniakonzerv sok kalciumot is tartalmaz, illetve a zöld leveles zöldségek, a fehérrépa, a kelkáposzta, a pitypanglevelek, a mustárzöld és a brokkoli....
2023-12-17 21:52:37
A memória javítása négy lépésben
... is ilyen hatással rendelkezik, de csak akkor, ha napi 2-3 csészénél nem fogyasztunk többet belőle. Gyulladást csökkent még a zöld tea, a halak, mint a pisztráng, a makréla, a szardínia, a lazac. Egyes gyógynövények, gyümölcsök és zöldségek is segíthetnek a gyulladás csökkentésében, például ilyenek a citrusfélék, a brokkoli, a kurkuma, a paprika, a hagyma, a bogyós gyümölcsök. Gyul...
2023-12-12 00:10:49
Memóriára : brokkoli, a zeller és a cékla is jó hatással van
... bővelkedik, amely védelmet jelenthet az agysejtek számára, így ha rendszeresen fogyasztjuk, akár még az Alzheimer-kór is elkerülhet bennünket.

Az olajos halak - kiváltképp a lazac - omega-3 zsírsavakban bővelkednek, amelyek nagyon jót tesznek az agy egészségének. Csökkentik a főleg a menopauza szakaszában jelentkező agyi ködöt és fokozni tudják a memóriát is...
2023-12-09 23:41:49
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 .............162 163 164 
Címkék: táplálékokat szereti, carpalis alagút, memóriát fokozza, csontritkulás megelőzhető, memória javítása, alábbi természetes, méregtelenítő folyamatokat, lazac szintén, triglicerid szintje, következő táplálékok, fájdalmat csillapítja, idegkárosodás mértékét, rákos betegségek, rosszabb kognitív, oxigén szállítását, vasraktárak befolyásolják, vörös húso, teljes kiőrlésű, krónikus betegségek, halak mint, tonhal szintén, oxidatív stressz, gyulladás mérséklésében, omega-3 zsír, agyi aktivitás, gránátalma leve, izmok helyreállítását, halak &#8211, lazac &#8211, egészségre nézve, cukorbetegség megelőzésében, tojásokat felverjük, zöld leveles, gyulladás csökkentésében, bogyós gyümölcsök, agysejtek számára, olajos halak, menopauza szakaszában, aminosavláncokat, szardíniakonzerv, helyreállítását, pitypanglevelek, megakadályozza, kielégíthetjük, csökkentésében, tőkehalmájolaj, kialakulásának, csontritkulás, szívizomgörcs, táplálékokkal, beleszitáljuk, megelőzésében, befolyásolják, cukorbetegség,
© 2013 TVN.HU Kft.